Nieuws


Het begin van de lammertijd, de aankondiging van een evenement, de openingstijden van de boerderij en meer nieuws op en over Belevingsboerderij de Zes Grazen. 

Camperplaats


24 mei 2019 - Bent u op zoek naar een mooie camperplaats in de provincie Groningen? Bekijk dan de mogelijkheden eens bij Belevingsboerderij de Zes Grazen.
Sinds mei 2019 biedt de Belevingsboerderij drie mooie plekken voor campers aan rondom de boerderij. Wilt u meer weten over de mogelijkheden op de boerderij? Klik dan op deze link of neem contact op via de mail of telefoon. 

 

Openingstijden


20 april 2018 - Van april tot en met september 2018 is de Belevingsboerderij op dinsdag- en vrijdagmiddag, van 13:30 tot 17:00 uur, geopend voor bezoekers. Kom een kijkje nemen bij de dieren en in de ontmoetingsruimte. We zien u graag een keer!
Houdt de Facebookpagina en de website in de gaten voor de openingstijden in het weekend en op feestdagen.

 

Lammertijd


28 februari 2018 - De lammertijd is begonnen bij Belevingsboerderij de Zes Grazen! De afgelopen weken zijn de eerste lammetjes geboren op de boerderij en de komende weken zullen er nog een aantal geiten lammetjes krijgen. Zij hebben eerst nog veel rust nodig, maar op zaterdag 31 maart, tijdens de lammetjesaaidag, staan de lammetjes klaar om geknuffeld en geaaid te worden.

 

Rustpunt


11 januari 2018 - Vanaf januari 2018 is Belevingsboerderij de Zes Grazen een officieel Rustpunt geworden. Rustpunten zijn gelegen aan fiets- en wandelroutes en zijn plekken waar gepauzeerd kan worden met een kopje koffie of thee en wat lekkers.
Bij Belevingsboerderij de Zes Grazen kan ook een kijkje genomen worden bij de dieren op het erf en er zijn eigengemaakte (streek)producten te koop.
Voor meer informatie over Rustpunten kunt u een kijkje nemen op de website; www.rustpunt.nu

 

Nieuwe bewoner op de Belevingsboerderij


20 december 2017 - Afgelopen week is er een nieuwe bewoner gekomen op de Belevingsboerderij! Zijn naam is Frans en Frans is een Ouessant rammetje. Frans loopt samen met de Ouessant schaapjes Saar en Noor in de wei en ze slapen samen in het buitenhok. Als het allemaal goed gaat wordt Frans volgend jaar mei vader van 2 Ouessant lammetjes. Ouessant ooien krijgen gemiddeld 1 lam per keer, vandaar dat wij 2 lammetjes verwachten.

 

100-jarig bestaan Groninger Bond van Geitenfokverenigingen


3 september 2017 - Zaterdag 2 september is het 100-jarig bestaan van de Groninger Bond van Geitenfokverenigingen gevoerd bij Belevingsboerderij de Zes Grazen. Dit werd gevierd met een officiële geitenkeuring en verschillende leuke activiteiten. Kinderen konden springen op het springkussen, geschminkt worden en meedoen aan de kinderronde tijdens de keuring. Daarnaast was er een streekproductenmarkt met verschillende producten uit Groningen en omstreken.
Ook RTV Noord is langs geweest en heeft een leuk stukje gemaakt over deze dag. Het stukje van RTV Noord is te vinden via deze link.
Het was een erg geslaagde dag!

Unieke zelf ontworpen T-shirts verkrijgbaar


27 augustus 2017 - Vanaf 2 september zijn er zelf ontworpen T-shirts te koop bij Belevingsboerderij de Zes Grazen.

De shirts met opdruk ''gei(n)tje'' zijn verkrijgbaar in kindermaten, 4 tot 6 jaar, en jeugd maten (S, M en L), in de kleuren rood, wit en donkerblauw. Deze T-shirts zijn verkrijgbaar voor €12,50. 

De shirts met opdruk ''GOAT'' zijn verkrijgbaar in volwassen maten. Voor heren in de maten S, M, L en XL en voor dames in de maten S, M en L, in de kleuren donkerblauw, wit en grijs. Deze T-shirts zijn verkrijgbaar voor €15,- 

Erkend fokbedrijf


03 juni 2017 - Sinds 1 januari 2017 is Belevingsboerderij de Zes Grazen een door Stichting Zeldzaam Huisdier erkend fokbedrijf voor de Nederlandse Bonte Geit geworden. De Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) zet zich in voor het behoud en gebruik van authentieke landbouwhuisdierrassen, zoals de Bonte Geit die op de belevingsboerderij te vinden is. Het predicaat ‘Erkend fokcentrum’ is bestemd voor degene die een zeldzaam ras van landbouwhuisdieren fokt.

Social media 

Contact

Belevingsboerderij de Zes Grazen
Boersterweg 67
9796TA Sint Annen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
06-11277838 (Titia Vogelzang)