Geen widgets gevonden in de zijbalk

Dagbesteding

Dagbesteding bij de Zes Grazen.

Bij Belevingsboerderij de Zes Grazen wordt passende dagbesteding geboden op basis van PGB voor iedereen van 18 jaar en ouder. Daarnaast is er op basis van PGB op de belevingsboerderij plek voor weekend- en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.

Er zijn tal van mogelijkheden op de boerderij in de vorm van dagbesteding, waarbij we aandacht voor elkaar en het gezamenlijk uitvoeren van activiteiten erg belangrijk vinden. Zo starten we elke dag gezamenlijk met een kopje koffie/thee en wordt door de belevingsboerderij een lunch verzorgd.

Het verzorgen van de dieren op de belevingsboerderij, zoals de geiten, de schapen, de kippen, de konijnen, de cavia’s en de koe behoren tot de mogelijkheden.
Ook het zaaien, verzorgen en oogsten van diverse groente- en fruitsoorten in de kas in het voorjaar en de zomer zullen op de planning staan.
Daarnaast hebben we met de dagbesteding een Snuffelschuur geopend en vinden we het erg leuk om samen spelletjes te spelen.

Naast de vaste werkzaamheden en activiteiten die plaatsvinden op de belevingsboerderij, proberen we ook ieder jaar één of meerdere evenementen/open dagen te organiseren (zoals de Lammetjesaaidag in het voorjaar). Als laatste krijgen we wel eens aanvragen voor groepen, die ook voorzien moeten worden van koffie/thee en wat lekkers, wat ook binnen de activiteiten van de dagbesteding kan vallen.