Op Belevingsboerderij de Zes Grazen wordt passende dagbesteding en logeren geboden op basis van PGB en WLZ voor iedereen van 4 jaar en ouder.

Er zijn tal van mogelijkheden op de boerderij in de vorm van dagbesteding, waarbij we kleinschaligheid, aandacht voor elkaar en het gezamenlijk uitvoeren van activiteiten erg belangrijk vinden. Zo starten we elke dag gezamenlijk met een kopje koffie/thee en wordt door de belevingsboerderij een lunch verzorgd.

Dierverzorging

Op de belevingsboerderij zijn geiten, schapen, kippen, konijnen, cavia’s en een koe te vinden.
Het verzorgen van deze dieren op de belevingsboerderij behoort tot de mogelijkheden.

Zaaien en oogsten

Ook het zaaien, verzorgen en oogsten van diverse groente- en fruitsoorten in de kas en in de tuin zullen op de planning staan. Wanneer alles klaar is, zullen we de producten samen verwerken tot sap, soep, jam en chutney.

Snuffelschuur

In de snuffelschuur worden tweedehands producten ingebracht en verkocht, maar ook de handgemaakte producten die we maken tijdens de dagbesteding. Samen zijn we verantwoordelijk voor de inrichting van de schuur en het ontvangen van bezoekers.

Koken en bakken

In de keuken zijn we regelmatig samen te vinden. Hier wordt veel gekookt en gebakken, zo maken we taarten op aanvraag en verzorgen we regelmatig onze eigen maaltijd met de producten uit de tuin en kas.

Elektrische Duofiets

Met onze elektrische Duofiets maken wij regelmatig tochtjes en doen we mee aan de “OnbeperteElfstedentocht” Klik op de link voor meer info en mogelijkheden om ons te sponsoren.

E-Duofiets

Laserwerkplaats de Zes Grazen

Sinds kort hebben wij een laser graveer/snijmachine, en kunnen onze medewerkers gepersonaliseerde spullen graveren, zoals naambordjes, sleutelhangers enz…….

Open dagen

Naast de vaste werkzaamheden en activiteiten die plaatsvinden op de belevingsboerderij, proberen we ook ieder jaar één of meerdere evenementen/open dagen te organiseren, zoals de Lammetjesaaidag in het voorjaar.

Spelletjes

Aan het einde van de dag vinden we het gezellig om samen een bord- of kaartspel te spelen.

Volg ons op de facebook pagina van de belevingsboerderij de Zes Grazen om op de hoogte te blijven van de Lammetjesaaidag, Herfstfair en andere activiteiten.